- Úvodní strana close
- Akce
- Kosmetika
- Ekodrogerie
- Potraviny
- Nápoje
- Doplňky stravy
- Mateřství
- Domácnost
- Podle účelu
- Záruka kvality
- Magazín
- Poradna
Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides
Glykosidy z pšeničných otrub vznikají glykosylací. Je to bezpečná látka využívaná v přírodní kosmetice. Působí jako emulgátor, rozpouštědlo a povrchově aktivní látka. Je součástí například micelárních vod nebo přípravků na vlasy jako jsou např. šampony.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Fusel Wheat Bran
Popis složky
Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides je látka přírodního původu, která vzniká glykosylací (navázání molekul cukru na jinou molekulu) alkoholu získaného z hydrolyzovaných pšeničných otrub a stébel. V kosmetice funguje jako povrchově aktivní látka, emulgátor a rozpouštědlo. Stabilizuje emulze a soudržnost ostatních látek. Také působí jako pleťový kondicionér. Pokožku pomáhá zklidnit a zjemnit. Snižuje tvoření pěny. Jedná se o bezpečnou a nesenzibilující látku, která je povolena v přírodní kosmetice. Pouze osoby s alergií na pšenici by se jí měli raději vyhýbat.
Komerční využití
- Micelární vody
- Pleťové vody
- Šampony
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Kategorie
- Články click
- Recepty click
- Videoblog
- Herbář click
- Spolupracujeme
- Jak vybrat správný produkt
- Složení kosmetiky click